Genieten op Oerol
19-06-19
Een week Oerol met prachtige voorstellingen, muziek en mooi weer. En een heerlijke strandwandeling.
Lees verder >>
Het kan, het moet en we kunnen het uitleggen
18-06-19
Het boek ‘Hoe gaan we dit uitleggen’ van Jelmer Mommers is een aanrader. Hij weet het prima uit te leggen. Manon Janssen van de energietafel heeft gemerkt dat alle grote partijen ‘om’ zijn en weten dat we nu alles op alles moeten zetten om in 2050 energie-neutraal te zijn.
Lees verder >>
De redenering van Wouter Koolmees klopt gewoon niet!
10-06-19
Zondag 9 juni 2019 zat Wouter Koolmees bij Buitenhof. Hij vertelde over het uitgekiende compromis in het pensioenakkoord, maar zijn redenering dat het huidige systeem niet passend is bij de huidige arbeidsmarkt en niet eerlijk zou zijn en het nieuwe wel, klopt gewoon niet!
Lees verder >>
Het pensioenakkoord is een zwaar bevochten compromis, maar had beter en simpeler gekund
09-06-19
Na 10 jaar praten, onderzoeken en onderhandelen heeft minister Wouter Koolmees een akkoord weten te sluiten met vertegenwoordigers van werkgevers en werknemers over het pensioenstelsel. Het stelsel gaat veranderen van een onvoorwaardelijk recht naar een voorwaardelijke ambitie. En daarmee neemt de onzekerheid toe. En kan het ook beter? Ik denk van wel!
Lees verder >>
Wat gebeurt er met ons pensioenstelsel?
03-06-19
Ons pensioenstelsel is geen erg aansprekend onderwerp, maar wel heel belangrijk. Het gaat vrijwel iedereen aan en kan de economische ontwikkeling zeer positief, maar ook negatief beïnvloeden. Het valt dat het systeem heel ingewikkeld gemaakt wordt. Zodat het alleen begrepen wordt door deskundigen. Dat moeten we niet laten gebeuren. Hoe staat het er voor en wat wil het kabinet veranderen? En is er ook een simpele oplossing?
Lees verder >>
De pro-EU partijen zijn ruim in de meerderheid
27-05-19
De opkomst bij de verkiezingen voor het Europees Parlement was met 52% bemoedigend. Het pro-EU blok is iets gedaald, maar is met 67% nog steeds groot. De anti-EU partijen gaan omhoog van 10% naar 15%. In Nederland verliezen de PVV en de SP hun zetel en komt de PvdA als verreweg de grootste partij op 6 zetels.
Lees verder >>
Klik hier voor oudere berichten

Morgenland
Rik Vera
Klik hier voor oudere video’s

Speciale aandacht.

Het pensioenakkoord is gesloten, maar verruilen we niet te vlot de zekerheid van een gegarandeerd pensioen voor de onzekerheid van rendementen van de beleggingsspecialisten.

Het pensioenakkoord is een zwaar bevochten compromis, maar had het niet beter gekund?

 

Ga naar artikel>

Even voorstellen

Ik ben Michiel Verbeek. Per 1 januari 2019 ben ik gestopt als wethouder in de oude gemeente Haren vanwege de herindeling met Groningen en Ten Boer. Ben op zoek naar interessante nieuwe uitdagingen met maatschappelijke. Ik kijk daarbij naar sectoren als openbaar bestuur, onderwijs, ICT en innovatie, duurzaamheid en energietransitie. Vanaf 1 januari heb ik niet stil gezeten.

Meer over mij >>

 


© 2019 Michelverbeek.nl - webdesign door Landstra & de Groot webdesign