Springtij 2019: Morgen is begonnen!
29-09-19
Ik heb me 2 dagen gelaafd aan kennis, lezingen, filmpjes en gesprekken over de noodzaak om iets te doen aan klimaatbeleid op het mooie eiland Terschelling. Springtij beleefde z’n 10de jaar. Het is opgezet door Wouter van Dieren, denker over klimaatverandering en milieuactivist al van de tijd van de club van Rome. Hij heeft met ingang van dit jaar het stokje overgegeven aan Katinka Abbenbroek en Annemieke Nijhof.
Lees verder >>
Is jouw organisatie al ingericht op meerdere waardesoorten?
30-08-19
Een toekomstgericht bedrijf is niet meer alleen gericht op financiële waarden, maar op meerdere waarden. Maar hoe organiseer je dat op een systematische wijze? Het OK! Model is een uitgekiend model om beeld te krijgen van scores op 6 waardesoorten. Op basis daarvan kan het bedrijf keuzes maken welke waardesoorten meer aandacht behoeven. Passend bij de missie en visie van het bedrijf. Op weg naar een gewenste balans in meervoudige waardesoorten.
Lees verder >>
Wat zal Prinsjesdag opleveren?
28-08-19
Laten we hopen dat het kabinet op Prinsjesdag laat zien dat het klimaatakkoord serieus genomen wordt door betekenisvolle investeringen in de transitie naar een circulaire economie aan te kondigen. En een paar investeringen in de sociale samenhang van onze samenleving. Het momentum is er.
Lees verder >>
Noorderzon
25-08-19
Noorderzon 2019 had niet te klagen over het weer. Gevolg dat er de laatste dagen nauwelijks meer gelopen kon worden. Het werd schuifelen. Ik heb dit jaar vier voorstellingen gezien en ben voor het eerst bij de talkshow van Arno van der Heijden geweest.
Lees verder >>
Van het aardgas af en op naar een duurzame toekomst
15-08-19
Op 25 juli 2019 stond in het Dagblad van het Noorden een bijdrage van Ton van Kesteren van de PVV met als titel: ‘Van het gas af en van het pad af’. Hij is met een achterhoede gevecht bezig en maakt mensen onnodig bang om mee te doen aan de niet meer te stuiten beweging op weg naar een circulaire economie en een duurzame samenleving. De kop in de krant is aangepast, maar de tekst is integraal overgenomen.
Lees verder >>
Klik hier voor oudere berichten

Morgenland
Rik Vera
Klik hier voor oudere video’s

Speciale aandacht.

Het klimaatakkoord ligt er. Er is het 40-punten plan van Urgenda. Er ligt het boek Drawdown onder redactie van Paul Hawken. En er is het schokkende en inspirerende boek van Jelmer Mommers onder de titel 'Hoe gaan we dit uitleggen'. We kunnen aan de slag. Lees hier mijn verhaal naar aanleiding van het boek van Jelmer Mommers: https://www.michielverbeek.nl/nieuws/jelmer-mommers-legt-de-gevaren-en-kansen-van-de-opwarming-van-de-aarde-heel-goed-uit/

 

Ga naar artikel>

Even voorstellen

Ik ben Michiel Verbeek. Per 1 januari 2019 ben ik gestopt als wethouder in de oude gemeente Haren vanwege de herindeling met Groningen en Ten Boer. Ben op zoek naar interessante nieuwe uitdagingen met maatschappelijke. Ik kijk daarbij naar sectoren als openbaar bestuur, onderwijs, ICT en innovatie, duurzaamheid en energietransitie. Vanaf 1 januari heb ik niet stil gezeten.

Meer over mij >>

 


© 2019 Michelverbeek.nl - webdesign door Landstra & de Groot webdesign