Van het aardgas af en op naar een duurzame toekomst
15-08-19
Op 25 juli 2019 stond in het Dagblad van het Noorden een bijdrage van Ton van Kesteren van de PVV met als titel: ‘Van het gas af en van het pad af’. Hij is met een achterhoede gevecht bezig en maakt mensen onnodig bang om mee te doen aan de niet meer te stuiten beweging op weg naar een circulaire economie en een duurzame samenleving. De kop in de krant is aangepast, maar de tekst is integraal overgenomen.
Lees verder >>
Democratie en de coöperatieve samenleving
06-08-19
Er is alle reden om aandacht te hebben voor het onderhoud van de democratie. Denkwerk en Yascha Mounk leveren interessante analyses en de coöperatieve samenleving en In Search of Democracy helpen bij het vinden van antwoorden.
Lees verder >>
De EU is meester in compromissen op het laatste moment
08-07-19
Er was een systeem met Spitzenkandidaten, maar dat is om zeep geholpen om een crisis in de EU te bezweren.
Lees verder >>
Bert van Son van MUD jeans bij Impact Noord
30-06-19
​Bert van Son is de inspirerende ondernemer achter MUD jeans. Een eerlijke jeans met een verhaal.
Lees verder >>
Jelmer Mommers legt de gevaren en kansen van de opwarming van de aarde heel goed uit
30-06-19
Jelmer Mommers heeft een inspirerend boek geschreven over het meest belangwekkende en uitdagende thema van nu: het klimaatbeleid. Hij legt in heldere taal uit wat er aan de hand is, wat we hebben te verwachten, welke oplossingen er zijn en wat we vandaag en morgen kunnen doen! Hoe gaan we dit uitleggen? Nou, zo als Jelmer Mommers dat doet!
Lees verder >>
De gemeente Groningen moet ombuigen, maar de vlucht in een brede kerntakendiscussie is niet verstandig
23-06-19
De gemeente Groningen heeft een financieel probleem. Dat schrijft het college aan de raad. Voor 2020 wordt een tekort verwacht van 6,6 miljoen en dat gaat oplopen tot 12,9 miljoen in 2022. Op een begroting van 1 miljard is dat nog geen 1,3%. Dat lijkt me niet schrikbarend! En al helemaal geen reden om een brede takendiscussie te gaan voeren.
Lees verder >>
Klik hier voor oudere berichten

Morgenland
Rik Vera
Klik hier voor oudere video’s

Speciale aandacht.

Het klimaatakkoord ligt er. Er is het 40-punten plan van Urgenda. Er ligt het boek Drawdown onder redactie van Paul Hawken. En er is het schokkende en inspirerende boek van Jelmer Mommers onder de titel 'Hoe gaan we dit uitleggen'. We kunnen aan de slag. Lees hier mijn verhaal naar aanleiding van het boek van Jelmer Mommers: https://www.michielverbeek.nl/nieuws/jelmer-mommers-legt-de-gevaren-en-kansen-van-de-opwarming-van-de-aarde-heel-goed-uit/

 

Ga naar artikel>

Even voorstellen

Ik ben Michiel Verbeek. Per 1 januari 2019 ben ik gestopt als wethouder in de oude gemeente Haren vanwege de herindeling met Groningen en Ten Boer. Ben op zoek naar interessante nieuwe uitdagingen met maatschappelijke. Ik kijk daarbij naar sectoren als openbaar bestuur, onderwijs, ICT en innovatie, duurzaamheid en energietransitie. Vanaf 1 januari heb ik niet stil gezeten.

Meer over mij >>

 


© 2019 Michelverbeek.nl - webdesign door Landstra & de Groot webdesign