Michiel Verbeek

Ik ben Michiel Verbeek. Per 1 januari 2019 ben ik gestopt als wethouder van de oude gemeente Haren vanwege de herindeling met Groningen en Ten Boer. Dat betekende omschakelen naar andere dingen. Ik heb mij verbonden aan Organisatie-Kundig.nl en het OK! Model. Een model dat bedrijven helpt om de organisatie in in te richten op basis van zes waardesoorten. Een model voor toekomstbestendig ondernemen. Steeds meer bedrijven en maatschappelijke organisaties willen niet alleen financieel presteren, maar ook op hele andere waardesoorten, zoals, menselijke-, intellectuele, natuurlijke, materiële- en sociaal relationele waarden. Het OK! Model biedt daar een uitgekiend hulpmiddel voor. Met een handboek, een uitgebreide webapplicatie en getrainde adviseurs. Als meer bedrijven systematisch werken aan meerdere waardesoorten, dan worden die bedrijven leuker om voor te werken en wordt de wereld er een beetje mooier door!

Als zzp'er doe ik mijn advieswerk vanuit Seecandoo. Verder ben ik voorzitter van de duurzaamheidscoöperatie Duurzaam Haren, voorzitter van de Raad van Toezicht van De Hub en voorzitter van de Hoff Venemastichting. De Hub is een prachtig project in de oude zusterflat van Beatrixoord in Haren. In het pand komen voor een periode van 10 jaar bij elkaar: beschermd wonen, statushouders, studenten in sociale vakken, parenthousing, bedrijfjes in de creatieve sector en met een maatschappelijke- en sociale impact en een publieke ontmoetingsruimte. De Hoff-Venemastichting verhuurt woningen voor mensen met een krappe beurs op basis van een legaat van mevrouw Hoff Venema.

Ik ben bezig met het schrijven van een boek over het middelbaar onderwijs. Ik stel een disruptief model voor. Een school die in de opvatting van Sjef Drummen het beste naast de bestaande systemen opgebouwd kan worden.

Met mijn ervaring in het openbaar bestuur, bedrijfsleven en onderwijs en mijn brede belangstelling voor maatschappelijke ontwikkelingen heb ik mijn oog laten vallen op Raden van Toezicht en Raden van Commissarissen. Om mijzelf nog meer te bekwamen in die rol, heb ik met veel plezier de opleiding Good Governance bij de Wagner Groep uit Groningen gevolgd.

Deze website ben ik in januari 2000 begonnen om verantwoording af te leggen over mijn werk als wethouder. Na mijn wethouderschap is de verantwoording verschoven naar interessante berichten of ontwikkelingen en de mogelijkheid om mijn mening te geven. Als ik een mooi boek heb gelezen schrijf ik graag op wat ik ervan geleerd heb. 

Reageren op artikelen kan via info@michielverbeek.nl. Ik vind dat leuk en u krijgt altijd antwoord.

Michiel Verbeek

© 2019 Michelverbeek.nl - webdesign door Landstra & de Groot webdesign