Nieuws

Michiel Verbeek

De redenering van Wouter Koolmees klopt gewoon niet!

Zondag 9 juni 2019 zat Wouter Koolmees bij Buitenhof. Hij vertelde over het uitgekiende compromis in het pensioenakkoord, maar zijn redenering dat het huidige systeem niet passend is bij de huidige arbeidsmarkt en niet eerlijk zou zijn en het nieuwe wel, klopt gewoon niet!

Lees verder
Michiel Verbeek

Het pensioenakkoord is een zwaar bevochten compromis, maar had beter en simpeler gekund

Na 10 jaar praten, onderzoeken en onderhandelen heeft minister Wouter Koolmees een akkoord weten te sluiten met vertegenwoordigers van werkgevers en werknemers over het pensioenstelsel. Het stelsel gaat veranderen van een onvoorwaardelijk recht naar een voorwaardelijke ambitie. En daarmee neemt de onzekerheid toe. En kan het ook beter? Ik denk van wel!

Lees verder
Michiel Verbeek

Wat gebeurt er met ons pensioenstelsel?

Ons pensioenstelsel is geen erg aansprekend onderwerp, maar wel heel belangrijk. Het gaat vrijwel iedereen aan en kan de economische ontwikkeling zeer positief, maar ook negatief beïnvloeden. Het valt dat het systeem heel ingewikkeld gemaakt wordt. Zodat het alleen begrepen wordt door deskundigen. Dat moeten we niet laten gebeuren. Hoe staat het er voor en wat wil het kabinet veranderen? En is er ook een simpele oplossing?

Lees verder
Michiel Verbeek

De pro-EU partijen zijn ruim in de meerderheid

De opkomst bij de verkiezingen voor het Europees Parlement was met 52% bemoedigend. Het pro-EU blok is iets gedaald, maar is met 67% nog steeds groot. De anti-EU partijen gaan omhoog van 10% naar 15%. In Nederland verliezen de PVV en de SP hun zetel en komt de PvdA als verreweg de grootste partij op 6 zetels.

Lees verder
Michiel Verbeek

Frans Timmermans heeft gewonnen, maar (nog) niet de PvdA

Donderdag 23 mei 2019 heeft Frans Timmermans de verkiezingen voor het Europees Parlement gewonnen. En met Timmermans heeft het progressieve midden gewonnen van de Eurosceptici en de Eurofielen. De uitslag biedt ook een aanwijzing voor de noodzaak van partijvernieuwing.

Lees verder
Michiel Verbeek

Jouw stem helpt!

Donderdag 23 mei 2019 kunnen de Nederlanders stemmen voor 26 plekken in het Europees Parlement (EP). Dat is niet veel ten opzichte van het totaal van 751. Maar het zet wel de toon voor de rest die op vrijdag en zondag gaan stemmen. En de positie van Frans Timmermans als kandidaat voor het voorzitterschap van de Europese Commissie wordt beslist sterker bij een flink mandaat.

Lees verder
Michiel Verbeek

Is Sophie in 't Veld echt iets aan te rekenen?

Heerlijk voor columnisten en twitteraars met een flinke dosis argwaan tegen politici in het algemeen en Europarlementariërs in het bijzonder. Is Sophie in ’t Veld werkelijk uit de bocht gevlogen?

Lees verder
Michiel Verbeek

Is bombarderen en opnieuw beginnen echt de enige mogelijkheid voor de middelbare school?

Het nieuwe boek ‘Het bezwaar van de leraar’ van Ton van Haperen leest als een indringend pamflet zonder oproep tot constructieve actie. Een gloedvol betoog voor wijze docenten voor de klas van een docent die gepassioneerd het ambacht wil beschermen tegen nieuwlichterij en bobo’s. Hij schets alle ontwikkelingen van de afgelopen jaren in het middelbaar onderwijs en wordt daar heel treurig van. Hij ziet eigenlijk nog maar een uitweg: Bombarderen en opnieuw beginnen!

Lees verder
Michiel Verbeek

De nieuwe werkelijkheid bij verkiezingen

Bij verkiezingen gaat het om communicatie en televisiekwaliteit, afrekening en een paar populaire thema’s tegen de stroom in. Een gedegen visie op de toekomst, een uitgebalanceerd verkiezingsprogramma en een goede staat van dienst zijn niet doorslaggevend tijdens verkiezingen. Wel daarna als het echte werk moet gebeuren. En de nieuwkomer heeft maar zeer beperkte houdbaarheid.

Lees verder
Michiel Verbeek

De CO2 belasting moet anders

CO uitstoot moet en zal belast worden, omdat in de economie ook milieuschade een prijs dient te krijgen voor een betere marktwerking. Maar het is zeer de vraag of het voorstel van Jesse Klaver de beste weg is.

Lees verder

Ouder nieuws

© 2019 Michelverbeek.nl - webdesign door Landstra & de Groot webdesign